Farage szívesen szerepet vállalna egy Trump-kormányban

külföld
2016 november 08., 18:25

Ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok következő elnöke, szívesen vállalna valamilyen tisztséget a republikánus párti politikus kormányában Nigel Farage, az Európai Unió ellen kereszteshadjáratot vezető Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) ideiglenes vezetője.

A brit politikus az amerikai választási kampány során támogatta Trumpot, sőt beszédet is mondott a milliárdos üzletember egyik gyűlésén. Farage az ITV brit tévécsatorna The Agenda című beszélgetős műsorában kedden azt mondta, ha bekerülne a Trump-kormányba, legszívesebben az európai uniós nagyköveti tisztséget töltené be.

"Ez az amerikai választás pofonegyszerű, olyasmi, mint a Brexit" - mondta Farage a műsorvezetőnek a hazája európai uniós tagságáról tartott júniusi népszavazásra utalva. "Változást akarsz, vagy azt szeretnéd, hogy minden úgy maradjon, ahogy eddig volt?" - tette fel a kérdést. (MTI, Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.