Kétszeresére nőtt a hézag a Toblerone-háromszögek között, a rajongók őrjöngenek

Kiakadtak az ikonikus Toblerone csoki rajongói Angliában, miután a cég egy váratlan húzással duplájára növelte a csokiháromszögek közötti hézagokat.

A gyártó Mondelez International a 400 grammos rudak súlyát 350-re, a 170 grammosokét 150-re csökkentette. A csokimulti a botrányos megszorításokat a dráguló alapanyagokkal magyarázta; Facebook-oldalukon azt írták, két lehetőségük volt: vagy emelik az árat, vagy ritkítják a háromszögeket. Utóbbi mellett döntöttek.

Így nézett ki a Toblerone a D-day előtt:

És így néz ki most, utána:

A hardcore brit Toblerone-zabálók teljesen megzuhantak, amiért ilyen borzasztó, göcsörtös formában kell nyammogni a kedvenc csokijukat. A Mondelez és a Tobleron Facebook-oldalát elárasztották a hőbörgések, hogy miért nem lehetett egyszerűen csak lerövidíteni a rudakat, miért kellett eltorzítani, meggyalázni a 108 éve gyártott piramissort.

Volt olyan kommentelő, aki a nemzeti konzultációt hiányolta, és elárulva érzi magát a cég által, mert a háta mögött, sunyin, alattomosan döntöttek a sorsáról. És persze vannak a megalkuvók, akik azzal érvelnek, hogy úgysem lehetett mindenkinek tetsző döntést hozni, a hézagok megnőttek, az élet megy tovább.

A Mondelez szóvivője, hogy megelőzze a változtatás nagypolitikai hullámait, azt nyilatkozta, hogy a devizaingadozás nyílván nem segített, de a változtatás összességében nem a Brexit következménye. Annak tisztázásával mindenesetre egyelőre adós a cég, hogy a hézagnövelés csak a brit, vagy a szigetországon kívüli piacokat is érinti-e. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.