Kósa: Gyurcsány a legbecsületesebb ellenzéki

2016 november 8., kedd 10:39
186

A Fidesz-frakcióvezetője szerint az alaptörvény-módosításról szóló keddi parlamenti szavazáson kiderült, hogy az ország csak a Fidesz-KDNP-re számíthat a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben.

Kósa Lajos azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a parlament 131 igen szavazattal, 3 nem ellenében elutasította az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett alkotmánymódosítást. Az elfogadáshoz legalább 133 igen szavazat kellett volna, az ellenzék részéről azonban senki nem támogatta az előterjesztést.

Kósa szerint bebizonyosodott, hogy a Jobbik és az MSZP is hazudott, becsapta az embereket, korábban ugyanis mindkét párt a törvénymódosítás támogatásáról nyilatkozott.

Kósa szerint a Jobbik és az MSZP viszont átverte a magyar embereket és azt a 3,3 millió választót, aki az uniós migránskvóta ellen szavazott. A frakcióvezető arról beszélt, hogy Jobbik korábban azt ígérte, megszavazza az alkotmánymódosítást, az MSZP pedig azt ígérte, a kvóták ellen szavaz. Ehhez képest mindkét párt leszavazta az alaptörvény-módosítást.

Ehhez a két párthoz csatlakozott Gyurcsány, de Kósa szerint a DK annyival volt becsületesebb, hogy előre mondták, hogy semmit nem fognak támogatni.

„Ebben az ügyben Gyurcsány volt a legbecsületesebb, becsületesebb mint Vona Gábor és Molnár Gyula”

- mondta Kósa.

Gyurcsány erre a hírre ennyit reagált a Facebookon:

Na már csak ez hiányzott...:)

Az alkotmánymódosítás után kialakult helyzetet a Fidesz elnökségi ülésén értékelik. (MTI, Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt