Baán László szerint nem sokára megkezdődik a Petőfi Csarnok bontása

Budapest
2016 november 09., 12:13
comments 55

Baán László az MTI-nek elárulta, hogy sikerült megegyezni a bérlőkkel, így rövidesen kezdődhet a Petőfi Csarnok bontása, majd helyén az Új Nemzeti Galéria építése. A Liget Budapest projekt miniszteri biztosa elmondta, hogy hosszú per után született megegyezés: szakértők bevonásával sikerült megállapodni egy olyan összegben, amelyet mindkét fél elfogadott.

Összesen 400 millió forintból váltja ki a Liget-projekt a Pecsa bérlőinek a határozott idejű bérleti szerződését és ellentételezi az általuk végzett beruházások értékét,

mondta Baán, aki szerint a bérlők már felkészültek a kiköltözésre, így a Városliget Zrt. napokon belül birtokba kerülhet és még ebben az évben megkezdődhet az épület bontása. Az építkezés megkezdése az engedélyezési és kiviteli tervek elfogadása után, 2017 második felére várható. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.