Semjén szerint a balliberális nyomás ellenére az amerikai nép „nem hagyta magát belekényszeríteni az establishmentbe”

2016 november 9., szerda 13:45
359

A KDNP elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes üdvözölte Donald Trump megválasztását, mert mindig is a republikánusokat tekintette testvérpártnak. Ezt azután mondta az MTI-nek, hogy a Vatikánban találkozott Ferenc pápával a mai általános audiencián.

Semjén Zsolt szerint a balliberális nyomás ellenére az amerikai nép „nem hagyta magát belekényszeríteni az establishmentbe”. (???)

Szerinte Magyarország javítani fogja kapcsolatait az Egyesült Államokkal: „Nekünk soha nem az Egyesült Államokkal volt vitánk, hanem a Demokrata Párt ideológiájával.”

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Kovrig Béla Nemzeti kommunizmus és Magyarország című könyvének bemutatóján a fővárosi Párbeszéd Házában november 7-én. (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI) Fotó: Szigetváry Zsolt

Szerinte Trump lehetőség arra, hogy visszatérjen a korábban Ronald Reagan képviselte republikánus politika, „ami nekünk a szabadságot, Amerikának a nagyságot jelentette”.

Semjén Zsolt a Vatikán közelében október 13-án felállított Misericordia (Irgalmasság) című magyar képzőművészeti projekt (misericordiaroma.com) záróeseményére érkezett az olasz fővárosba. Részt vett Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott szerdai általános audienciáján, amelyen gyűrűcsókra járult az egyházfőhöz.

Semjén Zsoltot Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kísérte. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt