Varga: A kormány nem nyúl az üzletek nyitvatartásához

gazdaság
2016 november 09., 10:32

A kormánynak nincs szándéka hozzányúlni az üzletek nyitvatartásának kérdéséhez, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az Európai Kereskedelmi Nap ünnepségén, Budapesten. A miniszter azonban hozzátette, hogy

"ez még nem jelenti azt, hogy parlamenti képviselők ne élhetnének különböző kezdeményezésekkel."

A rendezvényen korábban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, Demján Sándor beszélt arról, hogy szakmaiatlan, hozzá nem értő vita folyik a kereskedelmi dolgozók két szabad hétvégéjéről, az intézkedés elsősorban a kisboltok ellen irányulna, és érdekképviseletként tiltakoznak a jelentős forgalomkiesést és kárt okozó szabályozás ellen. Varga szerint a kormány már megvitatta és rendezte a vasárnapi boltzár kérdését. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.