A hivatalvezető szerint elképesztő pazarlás megy a Roma Önkormányzatnál, és közben senki sem dolgozik

politika
2016 november 12., 05:49
comments 220

A Magyar Nemzet birtokába került egy hangfelvétel, amin Cserháti Tiborné, az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) hivatalvezetője arról panaszkodott, hogy

képtelenség működtetni az önkormányzatot, mert a szervezet alkalmazottai között nincsenek szakmailag alkalmas munkatársak, az álláshelyeket pedig olyan ismerősök, rokonok, barátok töltik be, akik egyszerűen nem dolgoznak.

Cserhátiné ezt egy július végén tartott szakmai bizottsági ülésen közölte az ORÖ képviselőivel.

A hivatalvezető kifogásolta, hogy tavasz óta nem kapott felhatalmazást a pazarlóan működő hivatal átszervezésére, és hogy gyakran van olyan, hogy azzal keresik fel őt a képviselők, hogy valamelyik rokonuknak vagy barátjuknak adjon fizetésemelést.

„Azt el tudom fogadni, hogy valaki valakinek az ismerőse, rokona vagy bárkije, vagy nagyon tetszik neki, meg nagyon aranyos és kedves, csakhogy ez itt egy önkormányzati hivatal”

- fakadt ki Cserhátiné, aki csak annak örül, hogy ma már legalább megfelelő öltözetben jönnek dolgozni az önkormányzat munkatársai, nem félmeztelenül vagy kivágott ruhában.

Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke távozik a szervezet határozatképtelenség miatt elmaradt rendkívüli közgyûlésérõl az ORÖ budapesti, VII. kerületi székházában 2016. április 21-én...MTI Fotó: Kovács Tamás
photo_camera Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke távozik a szervezet határozatképtelenség miatt elmaradt rendkívüli közgyûlésérõl az ORÖ budapesti, VII. kerületi székházában 2016. április 21-én...MTI Fotó: Kovács Tamás

Cserhátiné kifogásolta azt is, hogy gazdasági adatokat titkolnak el előle, és a szervezet pazarló gazdálkodása miatt szeptemberre 70 millió forintos hiányt jelzett előre.

Ehhez képest az ORÖ épp szeptembertől kezdett lízingelni egy Audi A4 S-line típusú autót a szervezet elnökének, Balogh Jánosnak. Az autóhoz sofőr is jár, a vezető havi 250 ezer forintot kap az önkormányzattól. A Magyar Nemzet szerint pedig

ez a sofőr nem más, mint Balogh veje.

Ez a gazdálkodás azért is érthetetlen, mert közben az önkormányzatnak nemcsak hiánya, hanem adóssága is van: a Farkas Flórián-féle Híd a munka világába program miatt 1,6 milliárdot kellett visszafizetniük az Emminek, de az Albacomp is perlő őket egy 70 milliós tartozás miatt, mert nem fizettek ki 4500 táblagépet. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.