Börtön járna az utcai gyorsulási versenyekért Németországban

közlekedés
2016 november 13., 18:46
comments 222

Február elején Berlinben egy illegális gyorsulási verseny résztvevői 160 km/órás sebességgel hajtottak át a piroson, amikor elütöttek egy nyugdíjast, aki belehalt sérüléseibe. Mivel az ügy tárgyalása rendkívül felkeltette a német közvélemény figyelmét, most a kormány is beszállt a száguldozók elleni harcba.

A közlekedési minisztérium egyik javaslata szerint ezentúl az illegális gyorsulási versenyeken való részvételt nem szabálysértésként, hanem bűncselekményként kezelnék. A szigorítás után a szervezőket és a versenyzőket nem csak pénzbüntetéssel, hanem akár két évig terjedő börtönnel is büntethetnék.

A közlekedési minisztérium szóvivője azt mondta, a szigorúbb szabályokkal el akarják rettenteni az autósokat az illegális versenyzéstől. Az eddig szabályok szerint a gyorsulási versenyek részvevőit 400 eurós bírsággal és két büntetőponttal vághatták meg, valamint egy hónapra eltilthatták őket a vezetéstől. A szervezőknek pedig 500 eurós büntetést kellett fizetniük. (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.