Börtön járna az utcai gyorsulási versenyekért Németországban

közlekedés
2016 november 13., 18:46
comments 222

Február elején Berlinben egy illegális gyorsulási verseny résztvevői 160 km/órás sebességgel hajtottak át a piroson, amikor elütöttek egy nyugdíjast, aki belehalt sérüléseibe. Mivel az ügy tárgyalása rendkívül felkeltette a német közvélemény figyelmét, most a kormány is beszállt a száguldozók elleni harcba.

A közlekedési minisztérium egyik javaslata szerint ezentúl az illegális gyorsulási versenyeken való részvételt nem szabálysértésként, hanem bűncselekményként kezelnék. A szigorítás után a szervezőket és a versenyzőket nem csak pénzbüntetéssel, hanem akár két évig terjedő börtönnel is büntethetnék.

A közlekedési minisztérium szóvivője azt mondta, a szigorúbb szabályokkal el akarják rettenteni az autósokat az illegális versenyzéstől. Az eddig szabályok szerint a gyorsulási versenyek részvevőit 400 eurós bírsággal és két büntetőponttal vághatták meg, valamint egy hónapra eltilthatták őket a vezetéstől. A szervezőknek pedig 500 eurós büntetést kellett fizetniük. (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt