Városuk elvesztése miatt tiltakoztak a velenceiek

külföld
2016 november 13., 07:38
comments 76
Bőröndökkel vonulva tiltakoztak a turizmus káros hatásai ellen Velencében. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
photo_camera Bőröndökkel vonulva tiltakoztak a turizmus káros hatásai ellen Velencében. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Velence népessége 1951-ben még 175 ezer volt, napjainkra már 55 ezernél is kevesebben élnek az észak-olasz városkában. A maradók szombaton a #venexodus szlogen alatt vonultak fel bőröndökkel a város legnevezetesebb pontjain.

A tiltakozók a város bajaiért a turizmust hibáztatják, szerintük sokan azért kényszerülnek elhagyni szülővárosukat, mert már nem tudják megengedni a turizmus miatt egekbe szökő bérleti díjakat a városban, ahol a szállodaipar terjedése miatt eleve nagy hiány van lakásokból.

"Évente ezer lakost vesztünk. Pompeié változunk, egy várossá, ahova sok turista jön, akik mind nagyszerűnek látják a várost, ahol senki sem él" - mondta a tiltakozásokat servező venessia.com vezetője, Matteo Secchi. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.