Egy görög önkormányzatnak 4144-ig kell kifizetnie az állam felé fennálló tartozását

gazdaság
2016 november 14., 21:42
comments 37

Görögországban rengeteg önkormányzat tartozik az államnak hatalmas összegekkel, és az ország pénzügyi helyzete miatt esély sincs arra, hogy ezeket a tartozásokat a közeli jövőben ki tudnák egyenlíteni. Éppen ezért az állam most egy csomó önkormányzat adósságát átütemezte, és új céldátumokat jelölt ki a pénzek visszafizetésére.

Az Attikai-félsziget északnyugati részén lévő Fyli önkormányzata 469 millió euróval tartozik az állami társadalombiztosítási alapok felé, de most

2129 év haladékot kapott, így csak Krisztus után 4144-ig kell visszafizetniük a tartozásukat.

Szerencse, hogy az utóbbi 4000 évben a görög civilizáció bebizonyította, hogy elég szívós, így a következő 2000 év már meg sem kottyan nekik.

Az Athéntól északra lévő Maroussi város 166 évet kapott 56 milliós tartozásának kiegyenlítésére, Pireusz önkormányzata pedig még 13 évet 10 millió euró visszafizetésére. (Ekathimerini)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.