Frank-Walter Steinmeier lehet az új német államfő

külföld
2016 november 14., 09:15
comments 34
Frank-Walter Steinmeier
photo_camera Frank-Walter Steinmeier. Fotó: AFP / Vano Shlamov

Angel Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a Bajor Keresztényszociális Unió is a jelenlegi német külügyminisztert, Frank-Walter Steinmeiert támogatja a közelgő német államfőválasztáson.

A szocdem politikust így mindegyik jelenlegi kormányzó erő elfogadható jelöltnek tartja, jó esélye van, hogy ő váltsa helyén Joachim Gauckot, aki júniusban jelentette be, hogy nem vállal még egy ciklust az állam élén. Gauck mandátuma márciusig szól.

A kormányzó pártok a hétvégén üléseztek, és állapodtak meg a jelöltről. Steinmeier utódjáról a külügyminiszteri poszton egyelőre nincs döntés.

Steinmeier nem nagy híve a magyar külpolitikának, többször kritizálta Orbán Viktor hozzáállását a menekültügyi kvóták szigorú elutasítása miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.