Messi egyelőre nem hosszabbít a Barcával, mert elege van a spanyol adóhatóságból

A madridi Marca azt írja, hogy a Barcelona sztárja visszautasította a klub hosszabbítási ajánlatát, és majd csak 2018-ban, annak lejárata után tárgyalna a vezetéssel a jövőről.

Ha ez igaz, az elég nagy para a Barcának, mert onnantól papíron ingyen is elvihetik egy másik klub tőlük az ötszörös aranylabdást, ha magasabb fizetést, vagy jobb feltételeket kínálnak neki.

Lionel Messi. Fotó: Kiera McManus / Backpage Images / DPPI

Persze ez még messze van, és Messi évekkel ezelőtt és többszörösen is elkötelezte magát a katalánok mellett, gigantikus szenzáció lenne ha távozna.

Kizárni sem lehet viszont a lehetőséget, mert az argentinnak és családjának alaposan meggyűlt már a baja a spanyol adóhatósággal: konkrétan 21 hónap felfüggesztett börtönt szabott ki rá az ügyészség most júliusban, amiért apjával megpróbáltak különböző adóparadicsomokba - Uruguayba és Belize-be - kimenekíteni nagyjából 3 millió fontnyi fizetést.

Messi nagyon magára vette az ítéletet a madridi lap szerint, és ezért alaposan megfontolja a döntést, amit majd csak a szerződése lejártakor hoz meg.

Simán lehet persze az is, hogy csak az időhúzással és a kifogásokkal próbál magának kibulizni egy még jobb megállapodást.

A klub elnöke, Josep Maria Bartomeu állítólag meglepetten, de megértően reagált Messi döntésére, de nem tart attól, hogy a csillag komolyan fontolgatná a klubváltást. (Independen / Marca)