Messi egyelőre nem hosszabbít a Barcával, mert elege van a spanyol adóhatóságból

foci
2016 november 14., 14:07
comments 97

A madridi Marca azt írja, hogy a Barcelona sztárja visszautasította a klub hosszabbítási ajánlatát, és majd csak 2018-ban, annak lejárata után tárgyalna a vezetéssel a jövőről.

Ha ez igaz, az elég nagy para a Barcának, mert onnantól papíron ingyen is elvihetik egy másik klub tőlük az ötszörös aranylabdást, ha magasabb fizetést, vagy jobb feltételeket kínálnak neki.

Lionel Messi. Fotó: Kiera McManus / Backpage Images / DPPI
photo_camera Lionel Messi. Fotó: Kiera McManus / Backpage Images / DPPI

Persze ez még messze van, és Messi évekkel ezelőtt és többszörösen is elkötelezte magát a katalánok mellett, gigantikus szenzáció lenne ha távozna.

Kizárni sem lehet viszont a lehetőséget, mert az argentinnak és családjának alaposan meggyűlt már a baja a spanyol adóhatósággal: konkrétan 21 hónap felfüggesztett börtönt szabott ki rá az ügyészség most júliusban, amiért apjával megpróbáltak különböző adóparadicsomokba - Uruguayba és Belize-be - kimenekíteni nagyjából 3 millió fontnyi fizetést.

link Forrás

Messi nagyon magára vette az ítéletet a madridi lap szerint, és ezért alaposan megfontolja a döntést, amit majd csak a szerződése lejártakor hoz meg.

Simán lehet persze az is, hogy csak az időhúzással és a kifogásokkal próbál magának kibulizni egy még jobb megállapodást.

A klub elnöke, Josep Maria Bartomeu állítólag meglepetten, de megértően reagált Messi döntésére, de nem tart attól, hogy a csillag komolyan fontolgatná a klubváltást. (Independen / Marca)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.