Mi lenne, ha a világ összes pénzén pizzát rendelnénk New York-ban?

Hétfő reggel van, mikor máskor lenne ideje hosszú, de szórakoztató cikkeket olvasni egyszerű témákról munka helyett. Tim Urban Wait But Why című oldalát az Isten is erre teremtette. Pláne, mert itt még a nem olyan nagyon friss posztok is rendkívül szórakoztatóak, például az, amiben a világ teljes vagyonát próbálta felfoghatóan ábrázolni.

Pedig 241 billió dollárt (12 nulla a 241 után, azt hagyjuk is, hogy ez forintban mennyi, cirka 300-szor több) nem is olyan könnyű ábrázolni. Például a szokásos módszerrel, százdolláros bankókból épített toronnyal egy 262 ezer kilométer magas tornyot kapnánk, amit már csak űrskálán lehetne érzékeltetni, mert ez már az átlagos Föld-Hold-távolság 68 százaléka.

Egyszerűbb kiteríteni a pénzt, mert százdollárosokkal egész Szlovéniát, illetve majdnem egész Macedóniát be lehetne teríteni. Egydollárosokkal már egész Algériát is. De mennyivel viccesebb lenne a világ összes pénzén pizzát rendelni New Yorkban. Ha tényleg mindent pizzára küldenénk, egész Nigert - vagy Franciaországot, Németországot, Lengyelországot és Csehországot - pizzába boríthatnánk.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.