Nagyon büdös van Egyházasrádócon

bűnügy
2016 november 14., 17:59
comments 36

A nap legfontosabb helyszíni riportját a nyugat.hu hozta le. A Vas megyei Egyházasrádócról jelentkeztek, ahol

gyomorforgató bűz terjeng.

Az ok, hogy egy helyi férfi már 11 éve kutyákat tenyészt, és vágóhídi hulladékkal eteti az állatokat. A húst nagy műanyagládákban teszi eléjük, a maradványokat csak később takarítja el. Addig viszont belepik és beköpik a húst a legyek, és a bűz más állatokat is odavonz a telekhez.

Így érkeznek meg a találóan megnevezett „kleptomániás patkányok”, akik széthordják a rohadó húst.

Amit viszont ők is hátrahagynak, azt a tenyésző a kert végében általában megpróbálja elégetni. Ugyanígy égetéssel próbál megszabadulni a kert végében gyűjtött kutyaszartól is. Innen a terjengő bűz.

A szomszédok azt mondják, nem tudnak tenni semmit, mert bármilyen szervet hívnak ki ellenőrizni, az mindent rendben talál. A tenyésztő ugyanis az ellenőrzések idejére rendet rak, de kedvező állapot két hétig sem tart a helyiek szerint.

A tenyésztő egyébként Szombathelyről költözött Egyházasrádócra és már a városban is voltak vele hasonló problémák.

A nyugat-hu-nak a riport közlése után írt levelet a tenyésztő lánya, aki szerint apjának sem könnyű az élete a faluban, ugyanis a valakik rendszeresen lopják a disznait. Tavaly karácsonykor például egyszerre nyolc malac is eltűnt, és olyan is előfordult, hogy a sertést az udvaron szúrták le, a belsőségeit otthagyták a sárban, a tetemét pedig elvitték.

A tolvajokat a kutyák sem bántják, az állatok ugyanis a közelben lakókat már ismerik annyira, hogy nem jelentenek veszélyt rájuk.

A kutyatenyésző ezért máshogy próbál védekezni, nemrég például drága térfigyelőkamerákat szereltetett fel. Lánya szerint a férfi már tizenhatszor tett feljelentést a lopások miatt, azonban a tettest vagy tetteseket, eddig nem sikerült elkapni. (Nyugat.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.