Soros György zárt ajtók mögött intrikál Trump ellen

Soros György nem nagyon hajlandó beletörődni abba, hogy az amerikai elnökválasztást a republikánus jelölt, Donald Trump nyerte. Ő és több, Hillary Clintont támogató pénzember egy 3 napos konferenciára gyűlt össze Washingtonban, hogy megfontolják, hogyan tovább és hogyan lehetne ellenállni Trumpnak.

A találkozó zárt ajtók mögött zajlik.

Soros mellett Nancy Pelosi, Elizabeth Warren és Keith Ellison demokrata vezetők és több demokrata-párti szakszervezeti főnök is a vendégek között van a Politico szerint.

Hillary Clinton veresége után demokrata-párti körökben felmerült, hogy a pártnak újult erővel kell felkészülnie a következő törvényhozási választásra, de mások szerint az ellenállásnak jobb formája lenne, ha megpróbálnák kisiklatni Trump 100 napos programját, amit a demokraták legtöbbje Obama elnök nagy eredményeinek megsemmisítéseként értékel.

Soros György (AFP PHOTO / BRENDAN SMIALOWSKI)

A konferencián átértékelhetik a Demokrata Párt mögött álló pénzügyi háló működését is, ez ugyanis a választási vereségből ítélve, nem működik megfelelően. A rendszer alapja eddig a Soros által 2004-ben létrehozott Demokrata Szövetség volt, aminek főleg demokrata-párti pénzemberek a tagjai. A Szövetség kimondott feladata az, hogy komoly szellemi holdudvart tartson fenn a Demokrata Párt körül, és olyan civilszervezeteket támogasson, amik a Sorosék által követendőnek gondolt nyílt társadalom építéséért harcolnak. (Politico)