Alig maradt valami az ókori, asszír városból az Iszlám Állam után

külföld
2016 november 15., 22:52
comments 82

Kezdik felmérni a károkat Nimruban, amit iraki erők két napja foglaltak vissza az Iszlám Államtól. A település korábban Asszír Birodalom egykori fővárosa volt, ezért felbecsülhetetlen értékű műemlékek maradt ott. Fotó: AFP/Safin HamedCsakhogy miután a terroristák két éve elfoglalták a területet, kalapáccsal zúzták szét az ókori szobrokat, az épületeket pedig felrobbantották. A rombolást az ENSZ háborús bűnnek nevezte.Fotó: AFP/Safin HamedFotó: AFP/Safin HamedFotó: AFP/Safin HamedFotó: AFP/Safin Hamed

A helyszínről érkezett fotók alapján a terroristák semmit sem kíméltek, mindenhol ledöntött a szobrok és a szétvert domborművek darabjai hevernek. Az egykori zikkuratnak is csak egy töredékét hagyták meg. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.