Legalizálják Kanadában az anális szexet

Kanada liberális szövetségi kormánya jelezte, hogy a napokban meg fogja változtatni a büntető törvénykönyv egyik tiltását, ami bűncselekménynek nevezi, és tiltja az anális szexet, megkülönböztetve az egyéb szexuális tevékenységektől. A kanadai Btk. 159. szakasza szerint akár 10 évet is kaphat, aki anális szexben vesz részt.

Eddig a heteroszexuális házastársak és a 18 évnél idősebb, közös megegyezés alapján análisan szexelő párok képezték a kivételt az országban, ahol a beleegyezés alsó határa 16 év.

LMBT-szervezetek szerint éppen ideje volt már a törvény módosításának, mivel a tiltás kirekesztő és alkotmányellenes. Utóbbit az ontariói fellebbviteli bíróság már a 90-es években kimondta, mondván, hogy az alkotmány 15. szakaszával ellenkezik, mert életkor szerint diszkriminál.

A rendőrség 2008 és 2014 között Ontarióban 22 embert bírságolt meg a 159. szakasz értelmében anális közösülésért. (Ipolitics)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.