Putyinról neveztette el magát egy szerb falu

külföld
2016 november 15., 07:48
comments 44

A szerb Juzne Vesti című napilap készített riportot egy aprócska szerb faluban, aminek

lakói önkényesen eldöntötték és megszavazták, hogy településük ezentúl Putyin nevét viseli településük.

A falu, ahol alig egy tucatnyi család él, hivatalosan az Adzincit nevet viseli. A török eredetű helységnév a mekkai zarándoklatot megjárt emberekre utal. Az egyik helyi lakos, Milutin Petrusic a szerb napilapnak elmondta, hogy

"nem akarunk itt semmit, ami török. A Putyinovo jól hangzik és könnyű kimondani."

A férfi szerint a helyiek számára Putyin a világ legnagyobb és legjobb vezetője, ezért településünk büszkén viseli a nevét. A helyi kocsma tulajdonosa szerint "népszavazást" is tartottak a névváltoztatásról, és mindenki támogatta azt. Már ki is raktak egy új névtáblát. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.