Kenőpénz miatt négy év letöltendőt kapott a volt román külügyminiszter

külföld
2016 november 16., 15:27

A román legfelső bíróság szigorította az első fokú ítéletét a volt román külügyminiszter és európai parlamenti képviselő ügyében:

négy év letöltendő börtönbüntetést rót ki Adrian Severinre.

Severin ellen a román korrupcióellenes ügyészség emelt vádat kenőpénz elfogadása és befolyással üzérkedés miatt.

A volt külügyminiszter egyike volt annak a négy négy EP-képviselőnek, akit még 2011-ben környékeztek meg a The Sunday Times munkatársai. Az újságírók lobbistáknak adták ki magukat, és százezer eurót kínáltak azért, hogy Severin olyan módosító javaslatokat nyújtson be az EP szakbizottságaiban, ami az ő érdekeiknek kedvez. A román képviselő beleegyezett az üzletbe. (Főtér.ro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.