Nem vettek ujjlenyomatot a magyar hatóságok Pharaontól

POLITIKA
2016 november 16., 15:18
comments 68

A Heti Válasz kérdésére közölte a Belügyminisztérium, hogy

a magyar hatóságok nem vettek ujjlenyomat Ghaith Pharaontól.

Pedig kellett volna. A szaúdi üzletember 2016. november 1-jéig magyarországi tartózkodási engedéllyel is rendelkezett, ehhez pedig kötelező lett volna az arcképmás-készítés és az ujjlenyomat-rögzítés. A Belügyminisztérium nemleges válasza elég furcsa. Pintér Sándor belügyminiszter egy 2016. október 3-án írt levelében úgy fogalmaz, hogy

"az Alkotmányvédelmi Hivatal többször kérte az FBI-t, hogy (...) küldjék meg az érintett személy ujjlenyomatait. Ezeket a Hivatal elektronikus úton megkapta, és az is megerősítésre került, hogy az AH által megadott adatokkal szereplő személy azonos az általuk keresett személlyel."

Jó kérdés, hogy honnan volt az Alkotmányvédelmi Hivatalnak ujjlenyomata Pharaontól, amit összehasonlíthattak volna az FBI által küldöttekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.