Az Adobe bemutatta VoCót, ami olyan, mint a Photoshop, csak emberi hangra

TECH
2016 november 17., 07:15

Jó reggelt van, Algoritmus Ferenc elektromos újságíró jelentkezem.

Az Adobe amerikai cég bemutatta a VoCo nevű programot (welcome to the world, bro!) ami ugyanúgy képes az emberi hang manipulálására, mint a Photoshop a képekére.

A VoCo leglátványosabb képessége, hogy ha egy ember által elmondott beszédet betöltünk, azt betűre felismeri, szövegesen megjeleníti, és onnantól a szavakat egyszerű copy-paste módszerrel fel lehet cserélni az eredeti szövegben úgy, hogy nem a hangfájlban matatunk, hanem a szöveges átiratban. A VoCóval ráadásul el nem hangzott, rövid szövegrészleteket is fel lehet olvastatni az illető hangján.

link Forrás

A VoCo új távlatokat nyit az emberihang-hamisításban, ami ellen az Adobe az eredeti hanganyagok vízjelezésével próbálja jó előre felvenni a küzdelmet. Ehhez kívánok sok sikert, kitartást:

Algortimus Feri via Twisted Sifter

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.