Két és fél évet kapott az ellenőrnőt arcon vágó férfi

bűnügy
2016 november 17., 18:05
comments 225

A Monori Járásbíróság kedden tárgyalta annak a férfinek az ügyét, aki két nappal korábban a Monor felé tartó vonaton megvert egy ellenőrnőt.

A vádlott, D. K. N. és barátnője vasárnap délután a Nyugatinál szálltak fel a vonatra. Mindketten jegy nélkül. Mikor az ellenőrnő a jegyüket kérte, a férfi közölte, hogy kórházi ellátásban részesült, és nincs érvényes jegye, majd hangosan szidalmazta a kalauzt. Erre az ellenőr felszólította őket, hogy a következő megállónál, Monoron szálljanak le a vonatról, és folytatta a többi utas ellenőrzését.

Péteri magasságában visszasétált a bliccelő pár felé, hogy ellenőrizze, tényleg elhagyják-e Monoron a vonatot. Mikor a férfi meglátta a közeledő kalauzt, dühös lett, kiabálni kezdett vele, és az adatait követelte.

Erre egy velük utazó rendőr szolgálatba helyezte magát, és felszólította a férfit, hogy hallgasson el, aki erre még jobban kiakadt, és leköpte az ellenőrt. Az ellenőr gyorsan felkapta a kezét, nehogy még egyszer arcon köpjék, de erre a támadó úgy arcon vágta, hogy elvesztette az egyensúlyát, és az egyik utas ölébe esett.

A dühöngő férfit a rendőr és egy utas fogta le, amíg a rendőrök a monori állomásra nem értek.

Kedden a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt ítélte el a férfit. Egyben hatályon kívül helyezték a Miskolci Járásbíróság korábbi döntését, ami 2 év próbára bocsátotta a férfit, így most halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönt kapott és 3 évre eltiltották a közügyektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.