Megszüntette a paksi bővítés közbeszerzései miatt indított kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság

POLITIKA
2016 november 17., 12:50
comments 222

A hetvenedik Kormányinfót a Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kezdte, hogy csütörtökön arról tájékoztatta az Európai Bizottság Magyarországot, hogy

megszüntetik azt a 2015 novemberében indított kötelezettségszegési eljárást, amit a paksi bővítés közbeszerzései miatt indítottak.

Lázár János tájékoztatása szerint a bővítés 55 százalékában fogja alkalmazni az uniós közbeszerzési előírásokat. Az Európai Bizottság a miniszter szerint most elismerte, hogy biztosított a verseny a bővítésben résztvenni akaró cégek között. A miniszter szerint

reális, hogy 2017-2018-ban megkezdődik a paksi bővítés kivitelezése.

A paksi bővítés miatt indított kötelezettségszegési eljárásai Jávor Benedeknek köszönhetően indultak el, mondta Lázár, aki szerint az EP-képviselőnek el kell gondolkoznia politikai karrierjének folytatásán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.