Barátját akarta megvédeni egy karácsonyi verekedésben, de megcsúszott a kocsival, és éppen a havert ütötte el a bujáki fiú

bűnügy
2016 november 18., 09:08

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 17 éves gépkocsivezető ellen, aki tavaly karácsonykor barátját gázolta el Buják községben.

A fiú 2015. december 24-én, a késő esti órákban egy útkereszteződésben kirakta az autójából a barátját, aki a kocsmába indult. De nem ért el odáig, mert - szenteste ide vagy oda - hárman megtámadták.

A sofőr ezt látva segítségért indult, és egy anyukával tért vissza. A verekedés még mindig tartott, amikor megérkeztek. A fiú a verekedők mellett akart megállni, de amikor fékezett, az autó megcsúszott a nedves úttesten, és lefutott az útpadkára, ahol elütötte az éppen négykézláb helyzetbe került barátját, aki a blokkolva csúszó, jobb első kerék alá szorult, így őt a jármű mintegy 9 méter távolságra magával vonszolta - írja az ügyészség.

A baleset következtében a barát nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket – többszörös bordatörést és a szeméremcsont-törést – szenvedett.

Az ügyészség szerint a baleset oka az volt, hogy a fiatalkorú vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Ezért ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben azt indítványozta, hogy a bíróság pártfogó felügyelet mellett bocsássa próbára a fiatalt, továbbá kötelezze a nyomozás során felmerült 123.444 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.