Bell: Pharaon egy körözött bűnöző, és ezt elmondták a magyaroknak

politika
2016 november 18., 20:06
comments 151

Nagy a kavarás Gaith Pharaon – Orbán új szomszédja, Mészáros Lőrinc luxusyacht-szomszédja, Tiborcz István miniszerelnöki vő kvázi üzlettársa és a seregélyesi falunap vendége, továbbá magyar vízum birtokosa – körül: az amerikaiak a terrorizmus finanszírozása és egyebek miatt 1991 óta körözik a szaúdi üzletembert, Orbán Viktor viszont azt mondta a parlamentben, hogy Pharaon "professzor" körül titkosszolgálati játszma zajlik. Lázár János pedig azt állította, hogy az amerikaiak nem válaszoltak, amikor a magyarok megkeresték őket Pharaon vízumigénylésénél.

Colleen Bell amerikai nagykövet az ATV Szabad Szemmel című műsorában beszélt erről. Azt mondta, "nincs itt semmilyen játszma",

Ghaith Pharaon egy körözött bűnöző, és mihamarabb bíróság elé kell állítani.

A nagykövet nem kommentálta a magyar hatóságok hozzáállását az ügyhöz, ám azt elmondta, az amerikai szervek folyamatosan egyeztettek a magyar hatóságokkal Pharaon ügyében.

Bell azt mondta, elküldi majd lemondó levelét a Trump-kormányzatnak, de nem kizárt, hogy marad. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.