Gyerekek kínzásával vádolja az ENSZ Ausztráliát

külföld
2016 november 18., 05:59
comments 51

Mélyen elítéli az ausztrál kormányt az ENSZ különleges megbízottjának jelentése, mert rettenetes körülmények között tartják fogva a menekülteket.

Francois Crépeau jelentése szerint évekig tartanak fogva gyerekeket is, akik a rossz bánásmód és a kilátástalanság miatt nagyon komoly pszichés zavaroktól szenvednek. Depressziósak, nem tudnak aludni, rémálmaik vannak, ágyba vizelnek.

Az ausztrál kormány Nauru szigetén és egy Pápua-Új-Guineához tartozó másik szigeten több mint ezer menekültet tart fogva. A hajóikat még a nyílt tengeren feltartóztatták. Korábban több emberjogi szervezet is jelezte, hogy ezeken a börtönszigeteken emberhez méltatlan körülmények között élnek a fogva tartottak.

Ilyen konténerekben élnek a menekültek Naurun.
photo_camera Ilyen konténerekben élnek a menekültek Naurun.

Az ausztrál kormány visszautasította a vádakat, és azt állítják, hogy minden nemzetközi szerződésből adódó kötelezettségüket betartják.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint az ausztrál példa a követendő menekültügyben. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.