Rogán kedvenc ügyvédje nem is lehetne ügyvéd

2016 november 18., péntek 14:30
144

Kertész Balázs aktív ügyvéd Kosik Kristóf ügyvédi irodájában, közben viszont tulajdonos-ügyvezetője egy cégnek, a Monavis Consulting Kft-nek, hívta fel a figyelmet Juhász Péter a Facebook oldalán.

Az ügyvédi törvény szigorúan szabályozza, hogy milyen tevékenységeket nem folytathat egy, az ügyvédi kamaránál aktívként nyilvántartott ügyvéd. A törvény 6. szakasza világosan kimondja, hogy egy aktív ügyvéd olyan pozíciót sem tölthet be, mint amilyet Kertész Balázs a Monavisnál betölt, tekintve, hogy ő az ügyvezető (6. § (1) Az ügyvéd a) nem állhat munkaviszonyban (...) b) nem végezhet személyes közreműködéssel vagy korlátlan anyagi felelősséggel járó vállalkozói tevékenységet).

Érthetetlen, hogy az ügyvédi kamara miért jegyezte be 2011 augusztusában aktív ügyvédként, amikor a Monavisnál már 2010 szeptembere óta ügyvezető.

Kertész Balázs Rogán Antal miniszteri beiktatásán.

Kertész Balázs érdekes figura, Aulich utcai irodájában nagy az aktatáskás forgalom, az Index egészen durva történeteket gyűjtött össze róla.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt