David Cameron 120 ezer fontot kapott egy brexitről szóló egyórás előadásért

külföld
2016 november 19., 09:45
comments 61

Brit lapok információi szerint az egykori miniszterelnök, akinek épp azért kellett távoznia a kormány éléről, mert előbb belebénázta országát egy EU-tagságról szóló népszavazásba, majd ott a maradás mellett kampányolva bénázott annyit, hogy végül a britek többsége a kilépésre szavazott, most elég szépen keres azon, hogy tapasztalatait előadja másoknak.

Egy hatvan perces beszédéért 120 ezer fontot, azaz több mint 43 millió forintot kapott. Ez nem sokkal kevesebb, mint amit miniszterelnökként egyetlen évben keresett.

Cameron a sajtóértesülések szerint New Yorkban adott elő befektetőknek, és a tapasztalatokat szűrte le arról, hogy miért nem volt sikeres a maradás kampány.

Amúgy az egyáltalán nem ritka, hogy hivatalukból távozó miniszterek pénzért tartanak előadásokat az angolszász országokban, itt inkább az keltett megütközést a brit közvéleményben, hogy Cameron mennyire mélyen részese volt a brexit történetének és milyen rövid időn belül mennyit tudott keresni belőle. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.