David Cameron 120 ezer fontot kapott egy brexitről szóló egyórás előadásért

2016 november 19., szombat 9:45
64

Brit lapok információi szerint az egykori miniszterelnök, akinek épp azért kellett távoznia a kormány éléről, mert előbb belebénázta országát egy EU-tagságról szóló népszavazásba, majd ott a maradás mellett kampányolva bénázott annyit, hogy végül a britek többsége a kilépésre szavazott, most elég szépen keres azon, hogy tapasztalatait előadja másoknak.

Egy hatvan perces beszédéért 120 ezer fontot, azaz több mint 43 millió forintot kapott. Ez nem sokkal kevesebb, mint amit miniszterelnökként egyetlen évben keresett.

Cameron a sajtóértesülések szerint New Yorkban adott elő befektetőknek, és a tapasztalatokat szűrte le arról, hogy miért nem volt sikeres a maradás kampány.

Amúgy az egyáltalán nem ritka, hogy hivatalukból távozó miniszterek pénzért tartanak előadásokat az angolszász országokban, itt inkább az keltett megütközést a brit közvéleményben, hogy Cameron mennyire mélyen részese volt a brexit történetének és milyen rövid időn belül mennyit tudott keresni belőle. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt