Hatvannál is több halottja lehet az indiai vonatbalesetnek

Legalább hatvanan meghaltak és több mint százötvenen megsérültek abban a súlyos vonatszerencsétlenségben, ami India északi, Uttar Prades államában, Kánpur közelében történt vasárnap hajnalban.

Az Indore és Patna között közlekedő személyvonat 14 kocsija kisiklott. A baleset oka egyelőre nem ismert.

A helyi rendőrség közölte, hogy eddig 60 holttestet emeltek ki a kisiklott vagonokból, de sok utas rekedt még az összeroncsolódott szerelvényben. A vasúttársaság egyik munkatársa már 63 halottról beszélt.

Narendra Modi indiai miniszterelnök utasította a közlekedésért felelős minisztert, hogy személyesen vizsgálja ki a szerencsétlenség körülményeit. A miniszter azt ígérte, a legszigorúbban lépnek fel azokkal szembeben, akik felelősek a történtekért.

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta közel húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák kétségbeejtőek, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben. (BBC/MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.