120 millióért vették meg az egyik első Nikon fényképezőgépet

tech
2016 november 21., 21:53
comments 18

A WestLicht bécsi aukciósház vasárnap esti árverésén a

a várt összeg duplájáért, 384 ezer eurós rekordáron kelt el az egyik legelső Nikon fényképezőgép.

A kikiáltási árat 90 ezer euróban állapították meg, és nem reméltek érte többet 200 ezernél. Ez a legrégebbi ismert Nikon-márkájú fényképezőgép:

Nippon Kogaru 1948 márciusában kezdte meg a gyártást a 60922-es sorozatszámmal, ez pedig 60924-es sorszámú One típusuú kamera volt.

Az aukción elkelt még többek közt a Magnum fotóügynökség híres német fotósának, Herbert Listnek Leica M3 kamerája 78 ezer euróért, egy Lumiere Cinématographe pedig 90 ezer euróért talált vevőre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.