250 ezer forintot zsaroltak ki iskolatársukból a budai gyerekek

Három fiatalkorú ellen indult eljárás még tavaly, miután egy negyedik társukat több hónapon át zsarolták és fenyegették. Most jutott el vádemelésig az ügy.

Az akkor 16 és 17 éves fiúk tavaly októberben találkozóra hívták a sértettet, akit azzal zsaroltak meg, hogy birtokukban van egy fotó, amelyen a sértett dohányzik. Ha nem fizet, értesítik a családot.

A fiú ekkor átadott 5000 forintot, de a zsarolók nem hagyták abba, egy közösségi oldalon tovább zsarolták, így végül 150 ezer forint értékben szereztek tőle pénzt, műszaki cikkeket.

Majd csavartak is egyet a dolgon: egy kamu profillal harmadik társuk felkereste a sértettet, aki azt állította, pénzért cserébe hajlandó elintézni, hogy ne zsarolják többet. Így még kilencvenezer forintot szereztek, amikor decemberben a nyomozók lekapcsolták őket.

A fiatalokat zsarolás bűntettével – az első- és másodrendű vádlottakat annak minősített esetével (súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével) – vádolja az ügyészség, és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

Az ügyészség (Bp, I. és XII. kerület) közleményében arra kérik a szülőket, hogy „fokozottan kísérjék figyelemmel kiskorú gyermekeik közösségi oldalakon való jelenlétét.” (Magyarország Ügyészsége)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.