A kormány kicsit szorongatni kezdte Gyárfás Tamást

sport
2016 november 22., 08:55
comments 159

Az úszószövetség belügyeibe, tisztségviselőinek választásába nem avatkozhat bele az állam és a sportért felelős államtitkárság, de a jelen helyzet mihamarabbi megoldását sürgeti és elősegíti.

Orbán Viktor miniszterelnök és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a rendezésről szóló szerződéssel a 2019-es és 2021-es vizes világbajnokság rendezéséről tartott sajtótájékoztatón Barcelonában 2013. július 19-én.
photo_camera Fotó: Kovács Anikó / MTI

Az erről szóló állásfoglalást az a közlemény tartalmazza, amelyet a Szabó Tünde vezette sportállamtitkárság juttatott el kedden az MTI-nek.

„Alig tíz hónappal a vizes világbajnokság előtt mindenkinek elsősorban saját munkájára kell koncentrálnia: a sportolóknak edzeni és legjobb tudásuk szerint teljesíteni, az edzőknek felkészíteni a sportolókat, a szövetségnek pedig mindehhez biztosítani a kereteket”- emeli ki többek között a sportállamtitkárság. Valamint:

„Világklasszis sportolóink által kiadott nyilatkozat szerint ők azonnali változást akarnak és az úszószövetségnek erre reagálnia szükséges, mert az eddig tett lépések már nem elégségesek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.