Díszletasztalt állított az EMMI elé a Tanítanék

2016 november 22., kedd 14:45

Megvolt a Tanítanék mozgalom első megmozdulása, miután bejelentették, hogy "radikális" akciókat kezdenek.

Kép: Tanítanék Facebook

Radikálisnak éppen nem volt radikális, viszont felállítottak egy asztalt az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé, ahol a Köznevelési Kerekasztalt tartják, és ráírták: ez csak díszlet.

Így választoltak arra, hogy ugyan meghívták őket a kerekasztalhoz (miután lemondásra szólították fel Palkovics László államtitkárt), de azt továbbra is áltestületnek tartják.

Az akció végén át is adták Palkovics Lászlónak az itt olvaható üzenetet.

  Kép: Tanítanék Facebook Fotó: B.MOLNAR*BELA

Palkovics közben sikeresnek értékelte a kerekasztal elmúlt kilenc hónapban végzett munkáját. "Azokon a területeken, ahol gyors döntésekre volt szükség, mint például a fenntartói rendszer, a finanszírozás átalakítása, a gyerekek terhelésének csökkentése, ezek megszülettek, az eredmények hamarosan láthatóak lesznek" - mondta.

Budapest, 2016. november 22...Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár (b) és Andreas Schleicher, a Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) oktatási igazgatóságának vezetõje a köznevelési kerekasztal tizenharmadik ülését követõen tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumának Tükörtermében 2016. november 22-én...MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János

Andreas Schleicher, az OECD oktatási igazgatósági tagja, aki részt vett a tanácskozáson, az MTI tudósítása szerint azt mondta: "Magyarország jó úton indult el, és hosszú utat tett meg az oktatás javítása érdekében, ugyanakkor további lépésekre van szükség, további javulás szükséges szakoktatás minőségében és a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolása területén."

Szerinte Magyarország relatíve keveset költ az oktatásra, és "ilyen esetekben lényeges kérdés, hogy ezt a forrást jól költsék el".