Első útján lerobbant a legdrágább amerikai romboló

2016 november 23., szerda 19:36
254

A valaha megépített legdrágább amerikai romboló típusú hadihajó, a 4,4 milliárd dollárba kerülő USS Zumwalt éppen első nagyobb útján volt, amikor csúnyán lerobbant.

A hajót a keleti parton, Maine államban építették, és a túlpartra, San Diegoba igyekezett. El is jutott rendben a Panama-csatornáig, ott viszont szégyenszemre lerobbant, be kellett vontatni az amerikai haditengerészet közelben lévő kikötőjébe. Állítólag kisebb szemmel látható sérülései is vannak a hajónak.

Fotó: PO2 TIMOTHY SCHUMAKER

Az amerikai haditengerészet szerint minden oké, még tesztelik a hajót (ebből az osztályból egyébként rögtön hármat rendeltek, darabonként kerülnek 4,4 millárd dollárba).

A hajónak azért van ilyen fura formája, hogy a radarrendszerek ne ismerjék fel olyan könnyen. Emellett új ágyúrendszere is van, talán ezért került ilyen sokba. De azzal is feltűnést keltett a futurisztikus hajó, hogy a Star Trekből igazolt kapitányt, James Kirk-öt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt