Magyar Nemzet: csak az idei kamatokkal 4,1 milliárdot bukott az állam a letelepedési kötvényeken

gazdaság
2016 november 23., 5:19
comments 40

A Magyar Nemzet ír arról, hogy hiába lehet már két éve

a piacról olcsóbban finanszírozni a magyar államadósságot, a kormány nem engedte el a letelepedésikötvény-biznisz kezét.

A lap emlékeztet arra, hogy a jogszabály szerint a letelepedési kötvények után a piaci árazásnál másfél százalékkal kisebb kamat jár, de legalább két százalékot mindenképpen kifizet a magyar állam. Ennek megfelelően tavaly és idén is kétszázalékos kamatot fizetett a magyar állam a kötvények után, ami

  • 2015-ben 4,6 milliárd,
  • idén október végéig 4,1 milliárd

forintos veszteséget jelent az országnak.

photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

Bár a kormány részéről többször is elhangzott a közelmúltban, hogy kivezetik a letelepedésikötvény-programot, ennek egyelőre látható jelei nincsenek.

A Magyar Nemzet adatai szerint idén október végéig

  • négyezren vettek részt a programban, így családtagjaikkal együtt több mint 15 ezren kaptak tartózkodási engedélyt.
  • A közvetítőcégek eddig a 36 milliárd forintos kamattal és a 75 milliárd forintos jutalékkal együtt több mint 112 milliárd forintot nyerhettek az üzleten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt