A nap fotóján Parragh és Csepreghy feje, amikor a túl sok ellopott EU-s forrás miatt sajnálkozó Lázárt hallgatják

Uniós fejlesztéspolitikai konferenciát szervezett a Miniszterelnökség, amin fellépett a magyar pénzosztás egyfajta allstarja: maga Lázár János és államtitkára, Csepreghy Nándor mellett Nagy Márton MNB-alelnök és Parragh László örökös iparikamara-elnök.

A fenti képen Parragh és Csepreghy arcát láthatjuk, amint éppen Lázár Jánost hallgatják. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Lázár a Portfolio tudósítása szerint arról beszélt, hogy „őszintén ki kell mondani, a magyar versenyképesség brutálisan gyenge”. (Hogy miért kell ahhoz bátornak lenni, hogy valaki kimondjon egy objektív, minden mérvadó felmérés [WEF, WBDB] által alátámasztott tényt, rejtély. Azaz nem rejtély, egyenesen következik a jelenlegi magyar kormányzat hierarchiájának parancsuralmi jellegéből.)

A miniszterelnökminiszter felsorolt egy csomó, a versenyképességet veszélyeztető dolgot, a hanyatló demográfia és a csapnivaló színvonalú oktatás mellett a bürokráciát is említette, utóbbi azért vicces, mert maga Lázár ígérgeti évek óta a terület racionális átszervezését – ebből nagyjából nullát láttunk azon kívül, hogy számszerűen több lett a kormányablak. Még viccesebb:

Lázár szerint „strukturális problémák” vannak a magyar korrupcióval,

és emiatt lehet az is, hogy nagyon magas az egyajánlatos közbeszerzések aránya. Bár persze Lázár szerint ez az egész régióban így van, és amúgy is, az állami pályázatértékelői rendszer majd mindent megváltoztat. De mondott egy olyat a közbeszerzésekről, amitől egy emberként rezzent össze Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Csetényi Csaba és Kuna Tibor:

"nemcsak magyar ajánlatot várunk, hanem versenyképes árat is várunk".

(Portfolio)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.