Diszkont rament ajánl a japán rendőrség a jogosítványukról lemondó öregeknek

külföld
2016 november 24., 12:26
comments 85

Kedvezményekkel próbálja rávenni a japán rendőrség az idős úrvezetőket jogosítványuk leadására. Japánban, a világ leggyorsabban öregedő népességű országában az elmúlt években egyre több súlyos, gyakran halálos kimenetelű balesetet okoznak az idős vezetők. Ezért több prefektúrában is kísérleteket folytat a rendőrség, hogy rávegye az időseket jogosítványuk visszaadására.

A múlt héten például egy 97 éves buddhista szerzetes nyilvánosan adta vissza jogosítványát, hogy kortársait is erre buzdítsa.

Aichi prefektúrában 176 kifőzdével összefogva 15 százalékos örökkedvezményt ígérnek a jogosítványukról lemondóknak. Tokióban pedig az öregek büszkeségének hízelegve "autós érettségi bizonyítványt" adnak nekik, elismerve az úton töltött éveiket. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.