Magyar cég mosta a pénzt Samuel Eto'o-nak

sport
2016 november 24., 15:18

Tíz és fél éves börtönt plusz 14 miló eurónyi bírság kiszabását kérte egy spanyol ügyész Samuel Eto'o csatárra, a Barcelona egykori csillagára. Az El Pais cikke szerint a focistát azzal vádolják, hogy 2006 és 2009 között, a Barca játékosaként összesen 3,5 millió eurónyi adót csalt el.

A spanyol focin végigsöprő adónyomozások egyik első célpontja volt Eto'o, akit azzal gyanúsítanak, hogy sok más kollégájához hasonlóan az úgynevezett arculatátviteli szerződésekből beérkező pénzei - vagyis praktikusan a reklám- és szponzori bevételei - után nem Spanyolországban adózott. Ehelyett úgy tett, mintha ezeket a milliókat átengedné két külsős cégnek, amelyek egyike a magyar cégjegyzékből végelszámolás miatt azóta törölt Tradesport & Marketing szolgáltató Kft.

A vállalkozás fő tevékenységi köre a "Vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelem" volt, de emellé rengeteg teljesen különböző további tevékenységre is volt engedélyük a szoftverírástól a sportbizniszig. A cég ügyvezetője alapításától 2014-ig a kecskeméti lakcímmel bíró Lastre Abreu Manuel de Jesus volt, őt Somogyi Edit követte, már kóval az Eto'o-féle események után.

A cégen Eto'o a Pumától érkezett szponzori bevételeit folyatta át a gyanú szerint. Az adóhatóság és az ügyészség több csapattársát is elkpata már, köztük magát Lionel Messit és az apját is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.