Connie Mack tovább lobbizhat a magyarokért Washingtonban

Nem készül felmondani a volt amerikai törvényhozási képviselő, Connie Mack 1,3 milliárdos lobbista szerződését a magyar kormány. Rogán Antal miniszterelnöki kabinetirodájának tájékoztatása szerint nincs tudomásuk arról, hogy változnának az amerikai jogszabályok, ezért egyelőre nem mondják fel a szerződést a Századvég megbízásából tevékenykedő lobbistával.

Donald Trump megválasztott amerikai elnök - akiért Mack csak megválasztása óta lelkesedik, az előválasztási kampányban még elég keményen támadta - kedden videóüzenetben jelentette be, hogy elnöksége egyik első intézkedéseként megkezdi az országban külföldi hatalmak érdekében eljáró lobbisták kiszorítását. Mack megfelel a leírásnak.

A magyar kormány és a Századvég, aminek képviseletében Mack az USA-ban lobbizik, erről látszólag nem hajlandó tudomást venni, írja a Magyar Nemzet, aminek a kabinetiroda mellett a Századvég is azt írta, hogy nem tudnak a lobbitevékenységet érő változásokról.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.