Előkerült a budapesti rocktörténelem Szent Grálja

Akit kicsit is érdekel a rockzene, az tudja, hogy 1989 november 21-én fellépett a Petőfi Csarnokban a Nirvana. Az akkor még teljesen ismeretlen együttes csak a TAD előzenekaraként lépett fel körülbelül 150 ember előtt, akikben nem hagyott mély nyomot Kurt Cobain, Krist Novoselic és az akkori dobos, Chad Channing produkciója.

A Nirvana olyannyira nyom nélkül szaladt át Budapesten, hogy hiába a későbbi világhír, az azóta eltelt 27 évben sem sikerült semmi érdekeset előásni a koncertről.

Néhány éve a Recorder magazin megszólaltatott mindenkit, akinek köze volt a budapesti koncerthez, és emlékezett is belőle valamire. Ezen kívül csak néhány Budapesten, de nem a koncerten készült fénykép keringett az interneten, amiken a Nirvana tagjai egy asztalnál kókadoznak.

Most viszont szintén a Recordernek sikerült előásnia a Szent Grált, soha korábban nem látott képeket a Pecsában adott koncertről. A képeket egy Fejér Zsuzsa nevű fotós készítette, akinek fogalma sem volt arról, micsoda érték van a kezében, amíg a Nirvana-rajongó fodrásza fel nem világosította a fényképek jelentőségéről.

A Recorder oldalán lehet megtekinteni a Petőfi Csarnok felirat előtt kockás ingben éneklő-gitározó Kurt Cobaint és a többieket.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.