Látogatható lesz Ceausescu egyik bukaresti bunkere

Történelem
2016 november 26., 19:57
comments 210

A nagyzási és üldözési mániájáról, kegyetlen módszereiről híres Nicolae Ceausescu román kommunista diktátor állítólagos atombunkereiről, rezidenciáiról, földalatti alagutairól évtizedek óta legendák keringenek Románában. Ezek közül az egyik, a Priimaverii palota alatti bunker biztosan létezik, ezt nemsokára bárki megnézeti a 200 lejes (kb 14 ezer forintos) belépőjegyért cserébe.

A 15 ezer négyzetméteres luxuspalotát egyébként nem olyan régen, tavasszal nyitották meg a nyilvánosság előtt.

Nicolae Ceausescu szülőháza. Az egyetlen régi parasztház, amelyiket meghagytak. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
photo_camera Nicolae Ceausescu szülőháza. Az egyetlen régi parasztház, amelyiket meghagytak. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

A látogatók az exluzív élményen kívül még "bennfentes információkhoz" juthatnak, amiket "máshonnan nem tudhatnának meg" a bunkerbejáráson.

A palota alatti bunkerhez tartozik egy folyosórendszer is, amit a látogatók nem nézhetnek meg, mert azoknak a bejáratát állítólag pont a diktatúrát megdöntő forradalom előtt befalazták, hogy azon Ceausescu ne menekülhessen el, de lehet, hogy ez már a beetető-kedvcsináló legenda a kiállításhoz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.