A német Nico Rosberg a Forma-1 idei világbajnoka

sport
2016 november 27., 15:02
comments 193
Rosberg ünnepel. Fotó:  AFP / Andrej ISAKOVIC
photo_camera Rosberg ünnepel. Fotó: AFP / Andrej ISAKOVIC

A vasárnapi Abu-Dzabi nagydíjat a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte csapattársa, a német Nico Rosberg előtt, és ezzel utóbbi lett a világbajnok. Rosberg mögött a német ferraris Sebastian Vettel ért be harmadikként a célba.

Rosbergnek előzetesen elegendő volt, hogy az első három hely valamelyikén végezzen ahhoz, hogy ne vehessék el tőle a végső győzelmet, és ez sikerült neki. A német 385 ponttal zárta a szezont, Hamilton 380-ig, a Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo 256, Sebastian Vettel 212 pontig jutott.

Rosbergnek ez az első világbajnoki címe, és különlegessége győzelmének, hogy Graham és Damon Hill után a Rosberg család a második, ahol karrierjük során apa és fia is világbajnoki győzelmet ünnepelhetett. Keke Rosberg 1982-ben egy Williams kormánya mögött ért fel a csúcsra.

Egészen elképesztő Mercedes-fölényt mutatnak a Forma-1-ben az elmúlt évek sorozatai. Tavalyelőtt 19 futamból 16-ot a Mercedes nyert, hármat a Red Bull, tavaly ugyanez ismétlődött meg, csak 16 Mercedes diadal mellett a Ferrari tudott még háromszor elősként áthaladni a célvonalon. Idén már csak kettőt nem a Mercedes nyert.

Michael Schumacher és Sebastian Vettel után Nico Rosberg a sportág történetének harmadik német világbajnoka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.