Kövér: Az erdélyi magyarság potenciálisan ellenségnek bélyegzett közösség, össze kell fognia

Sepsiszentgyörgy, 2016. november 27...Kövér László, az Országgyûlés elnöke közéleti fórumot tart Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban 2016. november 27-én. Mellette Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke (b), Antal Árpád polgármester (b2) és Vargha Mihály, a múzeum igazgatója...MTI Fotó: Veres Nándor

A székelyföldi Sepsiszentgyörgyön töltötte november utolsó vasárnapját Kövér László az Országgyűlés elnöke. Közjogi méltóságunk egy sajtóbeszélgetésen és egy közéleti fórumon vett részt, amikről együttesen számolt be az MTI.

Kövér mondandójának a lényege az volt, hogy az erdélyi magyarokat képviselő pártoknak olyan képviselőjelölteket kell támogatniuk, akik összefogást testesítenek meg, ehhez pedig fel kell számolni a belső ellentéteket.

A házelnök némi eufemizmussal élve azt mondta, hogy "nem nagyon keresték egymás társaságát" a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusaival az elmúlt években, és ezért üzenetnek szánja, hogy személyesen vesz részt az összefogás listáját indító párt kampányában.

"Egy potenciálisan ellenségnek bélyegzett közösség számára luxus, hogy a közösség egyik csoportja potenciális ellenségnek tekintse a másik csoportját"

- mondta a Magyar Polgári Part tiszteletbeli elnöki tisztségét is viselő Kövér, majd nyájasan szépíteni igyekezve a múltat egyenesen azt kezdte el fejtegetni, hogy az MPP "korábban sem tört az RMDSZ leváltására, csupán pályakorrekcióra szerette volna késztetni a szövetséget."

Kövér nagyon reméli, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt és a Székely Nemzeti Tanács sem indít külön jelölteket a választáson, és rontja ezzel A magyar jelölt esélyeit.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.