Furfangos módszerrel vették elejét a villamosmegállóban való ücsörgésnek Józsefvárosban

közlekedés
2016 november 28., 10:12
comments 134

Összevissza ücsörögtek az emberek a Népszínház utcai villamosmegállókban, de mint olvasónk, Attila észrevételezte, az illetékesek résen voltak, és cselekedtek: egyik napról a másikra eltüntették a megállókból az ülőkéket.

Így nézett ki annak idején a tarthatatlan ücsörgés, amit csak tetézett, hogy volt, aki még a táskáját is az ülőkére tette:

photo_camera Fotó: Google Streeet View (archív felvétel)

És ez lett a kulturált, 21. századi megoldás:

photo_camera Fotó: 444.hu (mostani állapot)

A túloldali villamosmegállóban is volt eredetileg három ülőke:

photo_camera Fotó: Google Street View (archív felvétel)

De mostanra azokat is gondosan eltávolították:

photo_camera Fotó: 444.hu (mostani állapot)

Az ülések helyét szépen le is festették, mondjuk az eredeti zöldet nem nagyon sikerült eltalálni, de hát nem mindenki alszik Pantone-skálával a párnája alatt:

photo_camera Fotó: 444.hu

És még egy térfigyelő kamerára figyelmeztető matricára is futotta:

photo_camera Fotó: 444.hu

Arra persze gondolni sem merünk, hogy a székeltávolításnak köze lenne a hajléktalanok céltalan ücsörgését meggátolni hivatott budapesti módszereknek, amelyeket itt gyűjtöttünk össze:

Az viszont tény, hogy mostantól a Népszinház utcai villamosmegállókban nemcsak a hajléktalanok nem fognak ücsörögni, hanem senki nem fog ücsörögni.

Win-win!

A BKK-tól és a józsefvárosi önkormányzattól is megkérdeztük, ki, mikor és miért tüntette el az ülőkéket. Amint válaszolnak, közöljük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt