Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antal és a testvére, Rogán Valéria ellen

Az Együtt politikusa a Facebookon közölte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antallal szemben, és ezzel párhuzamosan kikéri a miniszter testvére, Rogán Valéria, Szakonyfalu fideszes polgármesterének vagyonnyilatkozatát is.

Rogán Valéria (középen) Szakonyfaluban a Fénykereszt szentelési évfordulóján 2012.09.24-én. (Fotó: senik.hu)

Juhász Péter azt írja, azt akarja megtudni, „mibű telik nekik több tízmilliós felújításra a 260 négyzetméteres nyaralójukban”, mivel Rogán korábbi vagyonnyilatkozataiból kiderül, hogy erre nem telik a hivatalosan keresett jövedelméből. „Azok alapján ugyanis nem vette fel hitelt se a felújításra, nem is keresett több pénzt, és megtakarítása sem volt, amiből fizethette volna” – írja Juhász, megemlítve „a 10 milliós medencét, az 5 milliós légkondit és a többit, amibe a nyaraló felújítása került”.

Két hete az Átlátszó mutatta be, hogy drónfelvételek alapján komoly felújítások zajlottak a testvérpár balatonlellei nyaralójában

A Rogán Antal vezetése alatt álló Miniszterelnöki Kabinetiroda magánügynek tekinti azt, hogy Rogán Antal rendszeresen többet költ, mint amennyit keres.