A köztévé szakértője megállapította, hogy nem függőlegesen zuhant le a kolumbiai repülőgép

Egy kép állítólag többet mond ezer szónál. Pár tucat közsszolgálati szó viszont egész biztosan többet mond pár tucat nem közsszolgálati szónál. Ezt a tézist bizonyította ma be sokadjára az a köztévének nyilatkozó repülésbiztonsági szakértő, akit a brazil focicsapat kolumbiai légi balesetéről kérdeztek. Az esetről úgy számol be az MTI, hogy az önmagában is remekmű, így ezen a ponton át is adnám a szót azzal, hogy ha megkérdeznének, én azt nyilatkoznám, hogy valószínűleg nem a jeti rántotta le a gépet a levegőből:

Baleset-légi

Szakértő: valószínűleg nem függőlegesen zuhant le Kolumbiában a repülőgép

    Budapest, 2016. november 29., kedd (MTI) - Az, hogy vannak túlélői a kolumbiai repülőgép szerencsétlenségnek, azt jelenti, hogy a gép nem függőlegesen zuhant, hiszen egy ilyen balesetnél senki nem marad életben - mondta Háy György repülésbiztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatornán.

    A szakértő elmondta: ez azt is jelentheti, hogy a pilóták megpróbálták letenni a gépet a talajon, de arra is utalhat, hogy éppen ideális szögben repültek a zuhanáskor.
    "Tehát az biztos, hogy nem egy kemény becsapódás volt, de, hogy ez szándékos, vagy véletlen eredménye, ez így az első napon még nem választható szét" - fűzte hozzá.