Halász János szerint már nincs probléma, ezért nyugalom van az oktatásban

oktatás
2016 november 29., 08:37
comments 145

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorának volt vendége kedd reggel a Fidesz frakció szóvivője, aki szerint kérdés, van-e alapja az MSZP által kezdeményezett oktatásról szóló parlamenti vitanapnak. Halász János kijelentette, hogy a tavaszinak volt, azóta számtalan megoldás is született,

"ma viszont nyugalom van, a pedagógusok megbecsültek, a gyerekek egyre inkább versenyképes tudást szereznek, ez az alapvető célunk".

A szocialisták által kritizált iskolakötelezettségi korhatár leszállításáról Halász úgy vélekedett, hogy

"elég ritka, hogy 15 és fél évesen hatalmasodik el a tudásvágy valakin, akiben korábban ez nem volt meg. A korai iskolaelhagyás 11 százalékos európai átlagánál talán 2 tizedszázalékkal magasabb a magyarországi arány, tehát a korhatár leszállításával "semmivel sem romlott a rendszer."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.