Kósa bejelentette: Közbeszerzés nélkül költenek 90-100 milliárdot a határvadászok felszerelésére

bűnügy
2016 november 29., 14:26
comments 151

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülése után jelentette be Kósa Lajos, hogy

"mintegy 90-100 milliárd forintból szerelik fel a határvadász alakulatokat, a bizottság e beszerzéseket kedden mentesítette a Belügyminisztérium kérésére a közbeszerzési törvény hatálya alól."

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy 3000 új határvadászt vesznek fel, az ő felszerelésüket, ellátásukat, elhelyezésüket biztosítani kell. Kósa szerint

a tavaszra várható újabb migrációs hullámra fel kell készülni.

A bizottság elnöke arról is beszámolt, hogy a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló jogszabály hatálya alól is mentesítést adtak annak érdekében, hogy a honvédség repülőgép-szállítási kapacitást vásároljon. Kósa szerint a feladatokat ma régi Antonov gépekkel látják el, azonban azok szolgálati ideje lejár. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.