A bíróság épülete előtt verte meg élettársát egy férfi Miskolcon

A 36 éves férfi és korábbi élettársa éppen az ellenük folyó büntetőeljárás tárgyalására mentek, amikor a bíróság előtt a férfi ököllel ütlegelni kezdte a nőt - írja a miskolci ügyészség.

Kettejük korábbi kapcsolatából egy kislány született, akit egészen addig közösen neveltek, míg 2013 őszén mindketten előzetes letartóztatásba kerültek. A fogvatartás alatt a kislány a nő szüleihez került. Másfél év után mindketten szabadultak és házi őrizetbe kerültek. A férfi rendszeresen látogatta az akkor már 4 éves gyermeket és megpróbálta rávenni a nőt, hogy költözzenek újra össze, állítsák helyre a kapcsolatukat. Mivel erre a nő nem volt hajlandó, a férfi rendszeresen veréssel fenyegette. A nőben ez olyan komoly félelmet keltett, hogy a gyermek láthatásának intézését a szüleire bízta, mert nem mert a férfival találkozni.

Korábbi ügyük bírósági tárgyalására érkeztek 2016 márciusában a Miskolci Járásbíróság épülete elé. Itt vita alakult ki köztük, a férfi ököllel megütötte a nőt. Az asszony a földre esett, de a férfi a földön fekvő nő haját megragadta és többször ismét fejen ütötte. Ezután elszaladt.

A nő agyrázkódást és zúzódásos sérülést szenvedett.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltás indítványozott.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;