Már 300 milliárd mehetett el határvédelemre

2016 november 30., szerda 6:11
158

A Magyar Nemzet összesítése szerint eddig kb. 300 milliárd forintot költött el a kormány, ráadásul ebben még nincsenek benne a kormányzati politikusok által második védvonalnak nevezett újabb déli kerítés költségei. Ez pedig valószínűleg sokba fog kerülni, legalábbis a magyar-szerb és a magyar-horvát határon már álló kerítésnél biztosan többe, hiszen eddig minden fideszes, köztük Orbán Viktor is csak annyit mondott a szerkezetről, hogy sokkal masszívabb és stabilabb lesz, mint az elődje.

A 300 milliárd elköltésében az különösen rossz, hogy szinte lehetetlen ellenőrizni, hogy mire mennyit költ a kormány, és hogy a megrendelt munkákat milyen beszállítók milyen minőségben végzik el. Ennek oka, hogy az eljárás egyre több részletét titkosítják, újabban már arról is zárt ülésen dönt a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága, hogy adjon-e felmentést a határvédelmi beszerzéseknek a kötelező közbeszerzés alól. Persze általában ad, ezzel is növelve a rendszer átláthatatlanságát és ellenőrizhetetlenségét. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt